Retreat cultural
Viziunea pentru mâine
Timișoara a plasat în sfârșit arta și cultura în prima linie, acolo unde ne doream de mult să fie, dar asta a venit și cu niște costuri. Common Ground își propune să se uite (și) la munca enormă care stă în spatele acestei magiei numită Capitala Culturală Europeană, la felul în care cultura poate aduce bunăstare, dar poate și să îi și coste pe cei care au fost angrenați în această mașinărie de produs evenimente și proiecte.
La nivel individual, oboseala și stresul acumulate supun lucrătorii culturali la riscul de probleme de sănătate mentală și fizică. Pe de altă parte, se pune întrebarea ce va rămâne când se termină anul 2023?
Cu ce resurse va rămâne sectorul cultural timișorean pentru a fi capabil să își refacă forțele și să ducă moștenirea capitalei culturale mai departe?
Ne dorim să generăm un model replicabil de program de dezvoltarea individuală și profesională adaptat Timișoarei, care să ofere instrumente și modele de organizare cu ajutorul cărora pot face schimbări și la nivelul comunităților.
Apelăm la experiența de culise a lucrătorilor care susțin procesul prin care trece orașul în acest an, la modele alternative de organizare a muncii culturale desfășurate cu succes în spațiul european, la experiența WeWilder și la atragerea atenției publicului timișorean spre acest tip de conversație, pentru a specula posibilitatea dezvoltării unui ecosistem care susține și se autosusține.
Adaptăm modelul de economie circulară care stă la baza WeWilder și propunem un cadru imaginativ în care design-ul de lucru integrează prevenirea burnout-ului, grija de sine, susținerea reciprocă și relația echitabilă cu mediul înconjurător, propunând o relație între muncă și bunăstare de tip simbiotic, în locul uneia concurențiale.
O experiență imersivă în natură
Momente interactive de relfexie colectivă alături de invitați din țară și străinătate, în cadrul prietenos al clădirii Zâna din Campus sau în livadă.
Somn de refacere și momente de contemplare, găzduite în căsuțele din campusul WeWilder sau într-una din casele din sat.
Multe ocazii de deconectare de la viața de zi cu zi și conectare la natură. Experiență imersivă alături de un ghid.
Parte din instalația Loc de tihnă de la Festivalul Plai
Ne interesează în principal tricouri care spun povestea evenimentelor organizate în ultimii ani în Timișoara ("merch").
Scrie un mail la adresa experience(at)wewilder.com cu subiectul Common Ground - haine muncite.
Un centru dedicat inovării în sprijinul naturii
WeWilder este aripa de economie verde a WWF Romania în Armeniș, inițiativă începută în urma resălbăticirii zimbrilor. Pe lângă rolul său de punct de plecare către experiențe în natură, WeWilder este un loc de cercetare și dezvoltare a ideilor legate de sustenabilitate, adresat organizațiilor și companiilor mici.
Un hub comunitar
Află povestea creării Campusului WeWidler și care este sosul secret care face ca lucrurile să funcționeze.
Film realizat de colectivul Frame Dudes: Matei Pleșa, Raul Stan, Vlad Braga