SUNTEM fericiți să sărbătorim ziua noastră mare în acest loc mai sălbatic, drag inimilor noastre

Mai jos, aruncați un ochi asupra programului 
din 3-4 iunie 2023 de la Campusul WeWilder:

Sâmbătă, sosire pe acest tărâm

16:00 sosire pentru cei care stau cu cortul și instalarea lor;

17:00 pahar de bun-venit la Campusul WeWilder;

18:00 cină tradițională găzduită de localnici inimoși;

19:00 începerea ritualului gătirii oii înnăbușite la groapă de jar, timp de 24 de ore;

20:00 încălzire pentru ziua cea mare;

22:00 final seară și transfer către cazare.

Hay! E duminică, ziua cea mare!

10:00 - 12:00 mic-dejun pentru cei ce stau cu cortul, la Campus;

13:00 transferuri, sosiri, gustări și răcoritoare;

15:00 Ceremonia

17:00 cină în fân, inaugurată cu scoaterea oii din gropa de jar;

18:00 ospăț cu delicatese locale cu accente de flori și inspirație din Italia, muza noastră;

20:00 muzică și dans înconjurați de fân;

24:00 & 3:00 transferuri către cazări.

De ce este nunta noastră în natură și departe de București?

Acest loc este special pentru noi și împărtășim dragostea noastră pentru natură alături de cei peste 333 de făuritori ai săi. Ce-i drept, Ștefan e unul dintre ei. Este un hub comunitar construit în parte de voluntari, un caz de școală al practicilor responsabile față de mediu și al alegerilor care generează o adevărată economie pentru natură, în acest loc. Campusul a fost construit în urma inițiativei ambițioase de resălbăticire a zimbrilor în acest areal carpatin de către WWF Romania, care a fondat alături de localnici Asociația WeWilder, o întreprindere socială ce operează ca o cooperativă. Zimbrii sunt arhitecți peisagiști în ecosistem, la fel ca și voi care contribuiți la țelurile naturii prin prezența voastră aici.

Ne-am îndrăgostit de zimbri și de localnicii de aici. Am ales acest loc pentru că ne inspiră ingredientele locale și natura sălbatică, pe lângă ospitalitatea adevărată. Echipa organizatoare e la cârma multor proiecte comunitare de impact iar gastronomic vom fi răsfățați de pionieri ai mișcării "slow food": Chef Ioan Bebeșelea, Noemi Hugel și Dosia Vela, sprijiniți de Bibi Vela, Ion și Nina Dragomir și cel puțin 10 alte doamne din părțile locului. Toate băuturile sunt artizanale, de la producători mici cu care ne mândrim: OneTwo Brew, Bereta Brewery, Catleya Wines, Pușcălupi Single Shot Dry Gin, tonic artizanal Kofiti, răchie de la Pătru Palcu, Medina Coffee Roasters, asezonate cu ierburi și fructe de la mama natură.

Aruncați o privire la meniul pe scurt

Sâmbătă

Localnici pregătesc pe viu specialitatea "Balmoș" (bogat în caș de oaie și ouă, cu puțin mălai, îmbăiat în suc verde). /omnivore & vegetarian 

Ceaunul ursitoarelor – Tocăniță cu hribi și accente de verdețuri. /vegan

Platouri cu bunătăți maturate, afumate, aged, pe lângă legume de sezon /omnivor, vegetarian, vegan

Murături de vară și de iarnă 

Tăvi cu prăjituri variate pregătite de doamnele din localitate. /omnivor &vegetarian

Fructe de sezon /vegan



Duminică

Mic dejun cu de toate pentru toți; Pentru cei ce stau cu cortul dar și la casele de oaspeți, hotel sau cabane vom furniza un mic dejun cu ingrediente locale alese de noi.

Tacos locali de pe Deal 

Oaie la groapă de jar, gătită lent timp de 24 de ore în pământ;

Servită cu lipii proaspete gătite afară la foc;

Alături de o suită întreagă de salate și garnituri din ingrediente colorate de sezon, proaspete sau gătite în fel și chip /omnivor, vegetarian, vegan

Și feluri locale, de neratat

Ciorbă de sezon cu o picătură de moare de varză /vegan

Sarme, adică tradiționalele sarmale, gătite lent pe foc de lemne. Sunt chiar bune aici în zonă. /omnivor & vegan

Asortate cu coleșă, adică așa se spune aici la mămăligă, smânână bățoasă sau cremă smântânie de ceapă coaptă și ardei iuți murați. /omnivor & vegan

Platouri de bucate mai sălbatice, delicatese coapte, fripte, afumate și maturate, o călătorie prin răsfățuri locale cu trimiteri la Italia noastră iubită. /omnivor, vegetarian, vegan

Prăjituri cu inspirație de primăvară târzie sau vară timpurie, cu un loc aparte pentru fructe și legume acrișoare și dulci, ca viața. /omnivor & vegan

 



Vă RUGĂM COMPLETAȚI FORMUARUL DE SOSIRI ȘI PREFERINȚE ALIMENTARE

Hay! Ziua noastră mare sprijină economia rurală spre un model cu mai multă natură, cu noi incluși

Prezența voastră aduce venituri pentru mai mult de 25 de familii de localnici.

• 

10% din veniturile generate prin modelul de cooperativă al WeWilder se duc într-un fond de refacere a naturii.

Ceea ce mâncați, beți, cu ce vă spălați mâinile, pe ce dormiți, cum e construit totul - toate au proveniență locală de la producători, artizani, makeri dintr-un ecosistem de mici producători, parte a unei mișcări de eco-antreprenori.

153 de zimbri umblă liberi în sălbăticie datorită efortului gazdelor și a muncii partenerilor lor.

3 minute durează să ne ajutați să ne pregătim pentru sosire, preferințe alimentare și transport

Chestionar + TOMBOLĂ pentru campers + invitație la împărțit mașina cu alți invitați

CLICK BAIT + CLICK acum!

acest loc și oamenii de aici

Vă recomandăm să vă uitați la 3 scurte documentare, înainte să porniți la drum

Pentru orientare, iată o hartă

Aici găsiți locația nunții, Campusul WeWilder și toate cazările cu pin, astfel încât să vă planificați traseul cât mai ușor. Cea mai apropiată gară venind din București este cea din Caransebeș, iar din Timișoara, Armeniș.

HAY! Vă rugăm completați Chestionarul de preferințe alimentare! Include invitație la împărțit locuri în mașini

Nu este o locație obișnuită de nunți, așa că iată niște întrebări frecvente

Vă invităm să vă îmbrăcați confortabil în ceea ce vă simțiți voi înșivă. Nunta noastră este una simplă și aproape de natură, pe un deal cu priveliștea către pământurile cutreierate de zimbri. Cum majoritatea timpului îl vom petrece în livada campusului WeWilder, vă recomandăm să vă aduceți o geacă rezistentă la ploaie sau un poncho, precum și încălțări comode de natură.

Vă veți pune cortul în incinta Campusului WeWilder. Veți avea acces la 3 toalete confortabile de lemn. Mamele și copiii au prioritate la baia din Zâna, clădirea principală. Două dintre căsuțele din campus, de Apus și Amiază, vor deveni dușuri. Dacă doriți să campați, dar nu aveți echipament, completați Chestionarul sosiri & preferințe alimentare.

Indiferent de ocazie, când alegi să petreci timp în natură, în orice zi, chiar și în ziua nunții, trebuie să fii pregătit(ă) de ploaie! Aduceți o haină de ploaie sau un poncho, în caz că suntem binecuvântați cu ploaie. 

Ne ocupăm să vă ajutăm să ajungeți de la cazare la locație și să vă transferăm înapoi. Vă rugăm completați Chestionarul de sosiri și preferințe alimentare ca să avem toate informațiile necesare! Găsiți pe această pagină și o hartă pentru orientare.

Bine de știut. Comunică-ne direct  (Anca + Stefan) și te punem în legătura cu echipa locală ca să vedem ce disponibilități există. Puteți arunca un ochi pe această pagină pentru tururi cu rezervare în avans, iar aici sunt trasee pe care le puteți face independent.

Este semnal de telefonie pe toate rețelele la Campusul WeWilder ✔. E și internet wi-fi de la Starlink.

Cabanele "Carpathian Beauties" și "Râul Lung" au semnal mai slab la telefon, dar wifi este puternic. 


Ne bucurăm să auzim! În clădirea principală numită Zâna, puteți să vă jucați cu cei mici în bibliotecă sau în sala mare. Vom avea un membru al echipei dedicat să se ocupe de copii, astfel încât să se simtă ca acasă.